Ο Παναγιώτης Μακρής είναι M.A ψυχοθεραπευτής – Ψυχολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Χολαργό. Παράλληλα είναι ψυχοθεραπευτής στα Δημοτικά πολυιατρεία Παπάγου – Χολαργού.
Είναι εξειδικευμένος στη προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Nottingham και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου Person–Centred Experiential Counselling & Psychotherapy από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Είναι αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος ψυχοθεραπευτής απο το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π καθώς και εγγεγραμμένο και πιστοποιημένο μέλος από το National Counselling Society (N.C.S. – Accredited Registered Member) και το British Association of Counselling and Psychotherapy (MBACP – Register Member).
Είναι κάτοχος των διπλωμάτων Level 1 και 2 πάνω στο Emotion Focused Therapy (E.F.T) από το Πανεπιστήμιο του Nottingham και του Strathclyde στη Γλασκώβη.
Από το 2018 έχει επιλεχθεί και ενταχθεί ως ενεργό μέλος και ψυχοθεραπευτής στην ερευνητική κλινική – Human Flourishing Project (H.F.P.) του πανεπιστημίου του Nottingham, όπου και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Επιπλέον, έχει οριστεί ως “μέντωρ” στους νέους μεταπτυχιακούς φοιτητές της ερευνητικής Πανεπιστημιακής ερευνητικής κλινικής.
Έχει κάνει μετεκπαιδεύσεις στο πάνω στη διαχείριση του θυμού “How to help clients with their anger – a therapist’s toolkit”, στη διαχείριση των αυτοκτονικών τάσεων “KRD Training: working with suicidal clients” αλλά και στην αντιμετώπιση του χρόνιου stress “CPD Training: Treating chronic stress”.
Το 2017 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα συμβουλευτικης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου πραγματοποιώντας την πρακτική του στο κέντρο Κ.Ε.Α. Άνω Λιοσίων.
Ολοκλήρωσε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Deree το πρόγραμμα πιστοποίησης στην ψυχολογία.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα ψυχολογίας στο Φ.Π.Ψ. τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ. μέσω του προγράμματος επιλογής μαθημάτων.
Απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – Pierce College.
Λαμβάνει διαρκώς μέρος και συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια, συνέδρια και αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα με βασικό στόχο την επιστημονική του κατάρτιση και εξέλιξη.